Besök på Parkhemsgården

2013-12-06

Förra veckan genomförde Tullingepartiets ledamöter i kultur- och fritidsnämnden ett besök på Parkhemsgården i Tullinge. På Parkhemsgården, som är en av två fritidsgårdar i Tullinge, kan ungdomarna spela tv-spel, datorspel, sällskapsspel, pingis, biljard, pyssla, läsa, lyssna på musik, surfa på internet, se på film och göra mycket annat. I de trivsamma och mysiga lokalerna finns ett fint kök som ungdomarna använder flitigt för att laga mat och baka.

Fritidsledaren Joe visade runt i lokalerna och berättade att det ofta anordnas aktiviteter såsom tävlingar, turneringar och temakvällar. Vid vissa tillfällen visas det även film och sportevenemang på storbildsskärm. Ett medlemskap på gården kostar endast 30 kronor per år och ger tillgång till alla aktiviteter. Ibland är det exempelvis tjejkväll och då är fritidsgården enbart öppen för tjejer. Andra gånger arrangeras utflykter och resor.

Joe berättade att fritidsledarna arbetar tillsammans med ungdomarna för att skapa en stämning och miljö där alla respekteras. Och ungdomarna får möjlighet att träffa kompisar i en säker och socialt trygg miljö.

Tullingepartiet vill framföra ett stort tack för ett lärorikt och inspirerande besök. Det var fantastiskt kul att få träffa så glada ungdomar och engagerade ledare!

Nedan följer några bilder från besöket.

 

Tullingepartiets ledamöter i kultur- och fritidsnämnden tillsammans med fritidsledaren Joe.

 

Alla fritidsgårdens medlemmar får skriva sina namn på väggen.