Planerna på idéhuset skrotas – Tullingepartiets kamp slutade med seger

2016-03-22

Sedan valrörelsen 2010 har Tullingepartiet kämpat för att den styrande majoriteten i Botkyrka ska ta sitt förnuft till fånga och lägga ned planerna på det s k Idéhuset. Nu har det äntligen skett och vi ger en eloge till Ebba Östlin, kommunstyrelsens nya ordförande, som till slut struntade i prestigen och gav efter. Nu läggs projektet ned efter intensiv kampanj från Tullingepartiet som bland annat startade en namninsamling som protest mot idéhuset.

Så här är det tänkt att Idéhuset i Tullinge Centrum skall se ut. Källa: Botkyrka Kommun

Så här är det tänkt att Idéhuset i Tullinge Centrum skall se ut.
Källa: Botkyrka Kommun

– Ända sedan 2010 har Tullingepartiet motsatt sig planerna på det s k Idéhuset. Att bygga det ansåg vi vara ett hån mot demokratin, säger Anders Thorén, partiledare för Tullingepartiet.

– Visserligen hölls ett dialogforum i ämnet men en bred majoritet var emot förslaget vilket den styrande majoriteten struntade i. Man framhärdade i sina planer och under denna tid har åtskilliga miljoner kronor av skattebetalarnas pengar gått till spillo, säger Anders Thorén.

Redan i september 2013 presenterade Tullingepartiet sitt förslag på hur Tullinge skulle kunna få en ny, välbehövlig pendeltågsuppgång och dessutom ett nytt och bättre centrum, baserat på den kände arkitekten Kjell Forsheds skisser. Men kommunledningen vägrade att lyssna då. Idag säger Ebba Östlin att hon nu hellre vill använda pengarna till en ny pendeltågsuppgång! Att man nu dessutom funderar på att använda Falkbergsskolan som en möjlig mötesplats är särskilt glädjande med tanke på att Tullingepartiet har lämnat en motion om just detta i september 2014.

Självklart vill vi att alla medlemmar i Tullingepartiet ska vara med och fira segern. Detta kommer vi att göra utomhus när vädret tillåter. Så håll utkik efter inbjudan när det blir varmare ute.

För mer information, kontakta

Anders Thorén, partiledare Tullingepartiet: 0705-55 03 63

Carl Widercrantz, politisk sekreterare Tullingepartiet: 08-530 615 37