TUP får stort genomslag i media

2019-06-25

Tullingepartiet har fått stor uppmärksamhet i media den senaste tiden. Under juni har vi synts i både riks- och lokalmedia. Här följer några exempel.  

OS

TUP har hela tiden varit negativa till ett OS i Tullinge, inte minst av ekonomiska skäl. Klicka här för att se intervju med Anders Thorén i Expressen TV.

Det är en skandal att Botkyrkas inställning till OS inte debatterades i kommunfullmäktige innan kommunstyrelsens ordförande skickade ett brev till presidenten för internationella olympiska kommittén (IOK). Läs uttalande från Tullingepartiet här.

När det nu står det klart att det inte blir OS i Tullinge vill Socialdemokraterna ändå bygga en skidarena vid Hamra grustag. TUP säger dock NEJ till en skidarena men JA till bostäder. Klicka här för att läsa artikeln i DN.

Många partier i Botkyrka har varit otydliga gällande sin inställning till OS och en skidarena i Hamra grustag. TUP är dock glasklara: Botkyrka kommun behöver inga nya spektakulära projekt. Vi vill istället att man bygger bostäder vid det gamla grustaget.

TUPs skiss över möjlig bebyggelse i Hamra grustag. 

Bostäder i Tullinge

I Botkyrka Direkt publicerades en skarp debattartikel från TUP med rubriken “Tullinge ska inte bli ett utsatt område”. Klicka här för att läsa debattartikeln.

Tisdag den 25 juni har Tullingepartiet en annons med samma tema i “Mitt i Botkyrka” där vi kräver att de styrande i kommunen tar tag i de verkliga problemen. Klicka här för att ta del av annonsen. 

Hur många bostäder och i vilken upplåtelseform vill de olika partierna bygga i Tullinge? Även inom detta område lyser svaren med sin frånvaro. TUP är dock tydliga: Vi säger Nej till höghus och 1 200 nya hyresrätter som ska ersätta grönområden i Tullinge. Istället säger vi JA till nya bostäder i samklang med Tullinges karaktär med blandad bebyggelse av såväl hyresrätter och bostadsrätter som radhus och villor.

Centrumskiss

TUPs centrumskiss som är framtagen av arkitekten Kjell Forshed