Besök hos Tullinge Gymnastikförening

2013-10-07

I helgen genomförde Tullingepartiet ett oerhört givande besök hos Tullinge Gymnastikförening. Tullinge Gymnastikförenings ordförande, Annika Frisk, berättade mycket inspirerande om föreningen och bjöd även på en liten rundtur i den fina Eklidshallen där Tullingepartiets representanter fick möjlighet att se ett träningspass. 

Föreningens verksamhet handlar bland annat om att redan i den tidiga barngymnastiken skapa förutsättningar för barns motoriska grundträning. Köerna är dock inom vissa träningsgrupper långa och i takt med att allt fler vill till gymnastiken växer de ännu mer. Barn födda 2010 står t ex i 3-årskön där det tyvärr är ganska lång kö.


Annika berättade stolt om föreningens framgångar och en av pojkgrupperna som nyligen var med och tävlade i Värmdömästerskapen. Killarna lyckades då att ta GULD i fristående!

Nu har föreningen även startat en ny och spännande Parkourgrupp. Parkour är en träningsform som innebär, att man ska ta sig igenom olika sorters hinder med kroppen som hjälpmedel på ett snabbt, smidigt och kontrollerat sätt. 

Anders Thorén, gruppledare för Tullingepartiet och Ann-Margret Karlström, ledamot i kultur- och fritidsnämnden, pratar med Annika Frisk som är ordförande i Tullinge Gymnastikförening. 

 

Annika bjuder på en rundtur i Eklidshallen samtidigt som en barngrupp tränar.