Besök på skolor maj 2019

2019-05-13

Torsdagen den 9 maj 2019 besökte Tullingepartiet två av Tullinges skolor. Genom att göra verksamhetsbesök eller kanske man skall säga ”besök i verkligheten” skaffar vi oss mer kunskap om hur våra skattepengar disponeras och vilka problem (utmaningar)personalen möter. Vi var särskilt nyfikna på hur den nya “resursfördelningsmodellen” som införts påverkar verksamheten.
Först ut var Tullingebergsskolan, en skola som för några år sedan hade ett riktigt dåligt rykte, men som idag, tack vare en engagerad rektor tillsammans med sina medarbetare gjort stora framsteg. 
Skolan har förutom förskoleklass även särskola och årskurs 1-5.
Nu behöver ingen förälder tveka inför att välja Tullingebergsskolan, i alla fall inte så länge dagens personal finns på plats. Otroligt roligt och positivt att uppleva. Utemiljön dvs. entrén till skolan kunde göras betydligt mer attraktiv, men viktigast av allt är inte den fysiska miljön utan lärarnas och skolledningens engagemang och kompetens. 
Man har idag ca 220 elever, med det finns plats för ca 300.
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

Därefter styrde vi kosan mot Riksten och den mycket påkostade och fräscha Rikstensskolan. Vi började med att äts lunch tillsammans med eleverna i den mycket fina matsalen som hade en fantastiskt autistisk. Dessutom hade stolsbenen på samtliga stolar påträdda tennisbollar, som gjorde att skramlet var helt borta. Maten lagades på plats och var riktigt god, vilket även eleverna verkade tycka. Det var oerhört roligt att höra rektorn, Ulf, berätta om skolan. Särskilt med tanke på att Ulf varit med från start. Det gick inte att ta miste på Ulfs stolthet inför sin skola.  Under en rundvandring fick vi möjlighet att träffa den duktiga bildläraren, och ta del av elevernas fantastiska alster.

Idag går drygt 700 elever på skolan, och i vår går de första niorna ut. Skolan byggdes ursprungligen för 350 elever, men tack vare en utbyggnad fungerar den bra även för dagens antal. Personalomsättningen är mycket låg.

_______________________________________________________________