Nya verksamhetsbesök

2014-01-24

Verksamhetsbesöken avlöser varandra. Den senaste tiden har Tullingepartiet bland annat besökt Tullinge vattenverk, Tullinge Gymmix och Brantbrinks gruppboende.

Mikael Arveng, projektchef för VA-enheten i Botkyrka, bjöd på en guidad tur i Tullinge vattenverk och berättade om processen att färdigställa dricksvatten utifrån råvatten. Tullinge vattenverk är dock fortfarande avstängt sedan kommunen under hösten 2011 hittade förhöjda värden av PFOS-föroreningen.

Försvarsmakten, som var verksamhetsutövare under den tiden som miljögiftet användes, har sedan tidigare tagit på sig ansvaret och kostnaderna. Mikael berättade att bollen ligger hos Försvarsmakten som ansvarar för det fortsatta utredningsarbetet.

Ett annat intressant besök var hos Tullinge Gymmix. Tullingepartiets ledamöter fick träffa föreningens ordförande, Erika Gustavsson, i samband med ett av träningspassen i Tullinge gymnasium. Erika berättade om föreningens mångfaldspolicy som innebär att gruppträningsprogrammet ska vara varierat både vad gäller innehåll och tidpunkt. Det finns nästan inga ursäkter att avstå träning eftersom föreningen har tagit fram ett varierat program som ger förutsättningar för alla att hitta något som passar just dem oavsett ålder, kön och intresse!  

Det senaste verksamhetsbesöket genomfördes på Brantbrinks gruppboende där patienterna bor i egna lägenheter, men har ett stort behov av tillsyn och omvårdnad. Tullingepartiets ledamöter fick träffa den engagerade personalen som finns tillgänglig för patienterna dygnet runt. Tyvärr har det varit en hög omsättning av chefer (elva olika sedan 2001). Och på sistone har det gjorts betydande nedskärningar vilket drabbar personalen och brukarna.

Allt sammantaget har det varit mycket lärorika besök. Tullingepartiet vill därför ta tillfället i akt och tacka alla som varit inblandade och som vi har haft förmånen att få träffa!