På besök i nya Falkbergsskolan

2023-04-27

Så var det då äntligen dags för Carl och Anders att göra det efterlängtade besöket i den nya Falkbergsskolan, som invigdes den 11 januari 2022.

Den ursprungliga skolan byggdes 1957 och där har både Anders och Carl gått.
Tullingepartiet har som ni alla vet drivit linjen att det skulle vara bättre att renovera än att bygga nytt. Inte minst med tanke på miljön. Därför var valet av att bygga en skola med trästomme välkommet, eftersom betongframställning orsakar mycket utsläpp.
Nya Falkbergsskolan sedd från Sunnanvägen

Man lovade att bevara den trevliga och mysiga aulan där vi haft några medlemsmöten,  samt matsalen med dess målningar på vägg och i tak. Därav blev intet och varför det blev så kommer vi att efterforska. Den nya skolan har plats för färre elever än den gamla, vilket i och för sig är anmärkningsvärt med tanke på den expansion som sker i Tullinge. När den gamla skolan ersatts av en ny betydlig fräschare byggnad, har förstås söktrycket ökat, och nu finns inte plats ens för alla Tullingebarn som söker sig hit.

Att den nya aulan skulle ha någon likhet med en biograf som framhävs i en del marknadsföring syns intet, det är nog mer ett önsketänkande. Sammantaget är dock skolan välkomnade och ljus och även den externa miljön lovar gott. Nu får vi bara hoppas att man redan från början ser till att sköta underhållet, så skolan fortsätter att vara ett attraktivt val för våra ungdomar.