Tullingepartiet är fortsatt kritiska till familjeparken Hågelby

2013-12-12

Vid det senaste sammanträdet med Samhällsbyggnadsnämnden (10 december) diskuterades familjeparken i Hågelby. Vi i Tullingepartiet röstade nej till projektet och behåller därmed den linje som vi tidigare hade i både Samhällsbyggnadsnämnden och Kommunfullmäktige. 

På Samhällsbyggnadsnämndens möte påpekade vi att det är omöjligt att behandla ärendet om familjeparken Hågelby utan att ta hänsyn till den senaste tidens uppmärksamhet i media. Konflikten, som också innebär att parterna driver civilmål mot varandra i domstol, stärker oss i uppfattningen om att detta är ett stort riskprojekt. De privata investerarna bekräftar i senaste numret av tidningen Södra Sidan att detta är ett finansiellt riskprojekt och att varje försening kostar ytterligare miljoner.

Att i detta läge gå vidare med projektet, när motparten uppenbarligen inte har något förtroende för kommunen, är oansvarigt. I förlängningen kommer den kommunala verksamheten att bli lidande, vilket riskerar påverka all kommunal verksamhet. Vem skall betala de fortsatta kostnaderna till följd av konflikten? Vad kommer det att kosta skattebetalarna?

Klicka här för att läsa Tullingepartiets yrkande.

Klicka här för att ta del av artikeln i Södra Sidan.