Tullingepartiet deltog på spännande utflykt med Fältbussen

2016-04-30

Fredagen den 29 april spenderade Dick Bergman och Carl Widercrantz en heldag med den rullande naturskolan Fältbussen. Dagens bussresenärer bestod av engagerade utbytesstudenter från Indien som var på besök i Sverige.

När bussen avgick från Tullinge gymnasium kl 09:00 var det en stämning av förväntansfulla och nyfikna utbytesstudenter. Busschaufför för dagen var ekologen Anders Bengtsson. Han berättade att många utländska elever inte brukar vandra i skogen, och därför är det roligt att få undervisa om Sveriges naturliv. Syftet med att åka buss är att nå fler målgrupper då det är lättare att ta sig till olika platser.

Dagens första stopp var Hågelby där eleverna fick promenera genom våtmark vid sjön Aspen. Sedan gick färden vidare till Brosjön där det blev korvgrillning och matsäck i naturen. Därefter fick eleverna med hjälp av håvar fiska upp småkryp som sedan undersöktes med bussens mikroskop. Turen avslutades med fågelskådning vid f.d. Kyrksjön i Grödinge.

Sammantaget var det en spännande dag som uppskattades av utbytesstudenterna. Stort tack till Anders för att vi i Tullingepartiet fick följa med. Nedan följer några bilder från utflykten.

Från vänster: Dick Bergman, ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden, Carl Widercrantz, politisk sekreterare.

Från vänster: Dick Bergman, ledamot i miljö- och hälsoskyddsnämnden, Carl Widercrantz, politisk sekreterare.

Ekologen Ander Bengtsson berättar om naturen.

Ekologen Ander Bengtsson berättar om naturen. 

Småkryp från bottnen analyseras i mikroskopen.

Småkryp från Brosjön analyseras i mikroskopen.