Tullingepartiet kommer fortsatt att kämpa för Tullinge egen kommun

2018-09-21

Den nya kommunledningen väljer att inte respektera Tullingebornas önskan om en kommundelning. Det innebär att Tullingepartiet är fortsatt i opposition i Botkyrka. 

I samtal med Socialdemokraterna har Tullingepartiet varit tydliga med sitt krav på Tullinge egen kommun. Men Socialdemokraterna väljer att istället bilda politisk majoritet med Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet i Botkyrka. Det visar tydligt att Socialdemokraterna inte respekterar valresultatet i Tullinge:

  • 47 % av väljarna röstade på Tullingepartiet i Tullinge.
  • Tullingepartiet ökade mest i Botkyrka kommun.
  • I Tullinge är Tullingepartiet större än S, M, C, L, KD och MP tillsammans.
  • Tullingepartiet är tredje största parti sett till hela Botkyrka.
  • I den folkomröstning som hölls vid förra valet 2014 sa 2/3 i Tullinge ja till att Tullinge skulle bilda en egen kommun.

Kommunledningen kör återigen över Tullingeborna och deras önskan om att bilda egen kommun. Men Tullingepartiet ger inte upp!

–   Med starkt stöd från Tullinges väljare kommer vi nu att föra en kraftfull oppositionspolitik, säger Anders Thorén, gruppledare i Tullingepartiet.

Tullingepartiet kommer att fortsätta kämpa för Tullinges bästa med en bättre pendeltågsstation med två uppgångar, ett ombyggt och mer levande centrum, en simhall i Riksten och mycket mera, avslutar Anders Thorén.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Anders Thorén

Gruppledare Tullingepartiet

0705-55 03 63

Carl Widercrantz

Politisk sekreterare Tullingepartiet

076-115 01 64