Tullingepartiet stoppade oseriös fastighetsförsäljning

2014-04-25

Vid gårdagens kommunfullmäktige (24 april) stoppade Tullingepartiet tillsammans med M, KD och BP en försäljning av fastigheten Ringblomman 1 i Tullinge. Anledning var att priset var för lågt och att fastigheten inte hade bjudits ut på ett transparent sätt.

I går skulle kommunfullmäktige fatta beslut om att sälja fastigheten Ringblomman 1 (Mellanbergsvägen 4-6) för 1 500 000 kronor. Tullingepartiet menade att kommunen hade kunnat få ett betydligt högre pris om Ringblomman 1 hade bjudits ut på ett seriöst och transparent sätt. Uppskattningsvis är fastigheten värd 5-6 miljoner kronor.

Ärendet passerade både klimat- och planeringsberedningen samt kommunstyrelsen utan att något parti, förutom Tullingepartiet, reagerade. Tullingepartiet har under hela processen varit tydliga med att flera frågetecken måste redas ut.

Vid gårdagens kommunfullmäktiges lämnade Tullingepartiet in ett yrkande tillsammans med M, KD och BP, i syfte att ge tid till en ny professionell och transparent försäljning. Yrkandet kunde dock dras tillbaka eftersom att den politiska ledningen plötsligt gick med på att återremittera ärendet för att reda ut alla frågetecken. Därmed är den oseriösa försäljningen tillfälligt stoppad!

Läs yrkandet här.

Läs tjänsteskrivelsen här.