Tullingepartiets förslag till ettårsplan 2014

2013-11-07

Tidigare i veckan presenterade vi i Tullingepartiet vår ettårsplan för 2014. Vår huvudfråga är att Tullinge ska bli en egen kommun men vi drivs även av ett starkt engagemang för sakfrågor, förändring och demokrati. En ny pendeltågsuppgång, nya infartsparkeringar, 200 nya bostäder och en helt ny framsida på Tullinge centrum istället för ett idéhus är några av de satsningar som vi vill prioritera.

Tullingepartiet är ett parti för alla, oberoende av preferenser i den ideologiska debatten på riksnivå. Vi väljer därför att prioritera de grundläggande behoven för att skapa en långsiktig och hållbar ekonomi. Vi framhåller att pengarna ska satsas på att hålla uppe standarden inom skola, vård och omsorg. Vi tror att ett blomstrande näringsliv, natur, kultur, bra skolor och bra bostäder är en viktig del av ett attraktivt och hållbart samhälle.

Idag är Botkyrka en stor och spretig kommun, med olika löst utkastade delar som lever sitt eget liv, var och en för sig. Med en avknoppning kan man lättare anpassa politiken till behoven i de olika delarna. Vi vill med vårt förslag till ettårsplan visa på detta. 

Ta del av hela ettårsplanen genom att klicka här: Ettårsplan 2014

Ta del av yrkandet genom att klicka här:  Yrkande ettårsplanen 2014

Klicka här för att läsa mer om vad en ettårsplan är.