Förläng busslinje 726 till Riksten

2020-10-19

Tullingepartiet föreslår en förlängning av busslinje 726 från Tullinge station till Riksten. Förslaget är inskickat till Trafikförvaltningen efter ett initiativ av Mats Westerberg som är medlem och förtroendevald i Tullingepartiet.  

Idag går buss 726 mellan Tullinge station och Fridhemsplan. Genom Tullingepartiets nya förslag ges boende i Riksten möjlighet till en direkt förbindelse till Karolinska sjukhuset i Huddinge, regionaltågsstationen i Flemingsberg, Huddinge station, Älvsjö, Västberga, Södermalm och Fridhemsplan.

Ett annan fördel är att ungdomarna från Riksten och södra Tullinge som går i Tullinge gymnasium samt de studerande på Södertörns högskola får en direktlinje utan byte. Framtiden med nya planerade kollektivkörfält på Huddingevägen borde ge stora möjligheter till kortare restid än idag.

Riksten och Tullinge växer. Jämfört med vad de boende i Skäcklinge, Tuna och Vretarna har sedan 2005 med en direkt busslinje 743, är det dags för Tullinges innevånare att få ta del av en utvecklad kollektivtrafik.

Mats Westerberg, som tagit initiativ till den förlängda busslinjen.