Inga skattepengar till en skidtunnel i Lida!

2013-08-16

Nu vill de ”mediasugna” politikerna i Botkyrka lägga våra skattepengar i potten för att skapa ännu ett ”landmärke” och sätta Botkyrka på kartan! Precis samma tankegångar går igen hos kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren (S) när hon uttalar sig om ”Idéhuset” i Tullinge  och nöjesparken i Hågelby.

Att tycka att en skidtunnel är klimatsmart visar hur långt ifrån lagom de styrande i Botkyrka befinner sig. Bara den energi med åtföljande utsläpp, som åtgår för att gjuta de betongelement som skall utgöra själva tunneln sätter alla vackra ord om miljö och klimat som de styrande gödslar med, på skam.
Att man motiverar behovet av skidtunneln med att klimatet kommer att förändras, och därmed förutsättningarna för naturlig snö, är också helt galet. Om det nu skulle bli så illa, vem är då intresserad av att åka skidor? Nej, i stället för att främja en relativt liten elit av Vasaloppsåkare bör en satsning göras för att främja barn och unga från de norra delarna av kommunen att ta del av det fantastiska Lida. Inte minst under sportlovet.

Vi känner inte till någon skidtunnel som anlagts i Sverige och Finland som lyckats klara sig på egna ben utan att kommunen har fått gå in med pengar för att förhindra konkurs och nedläggning.
Om det är så att någon privat investerare vill satsa pengar på en skidtunnel i Lida så är det väl okej, men bara under förutsättningen att inte en krona från skattebetalarnas pengar kommer att användas.

Anders Thorén och Carl Widercrantz, Tullingepartiet

Ovanstående insändare publicerades i Södra Sidan den 16 augusti 2013. Andra insändare från Tullingepartiet hittar du här.