Nu dröjer det inte länge innan minnesmonumentet över F18 är på plats i Riksten

2020-08-24

Torsdagen den 12 september 2019 gjorde Tullingepartiet ett besök hos företaget Sigicom. Anledningen var att vi var intresserade att höra hur man upplevde sina kontakter med Botkyrka kommun i avseende på företagande.

Sigicom startade i ett hus på Sunnanvägen i Tullinge 1980 för att sedan fortsätta i hantverksbyn fram till 2006. Efter att växt ur lokalerna i hantverksbyn flyttade företaget till lokaler på Alfreds Nobels allé. 2016 flyttade man till nya och fräscha lokaler vid Älvsjö station. Ett stenkast från pendeltåget. I dessa lokaler träffade vi vd:n och Tullingebon Torbjörn Rehnström. Det vi inte visste var att Torbjörn är en stor flygentusiast. Han har flera gånger besökt uppskjutningar av rymdfarkoster i USA och är utbildad i flygunderhållsteknik dessutom. När vi undrade om han kunde tänka sig att sponsra ett minnesmonument över F18 var han inte svår att övertala.

Med löfte om sponsring från Sigicom tog Tullingepartiet kontakt med Gunnar Persson på F18 Kamratförening. Gunnar blev förstås väldigt glad och hade en plan om att ställa upp två replikor av J35 draken vid klubblokalen. Efter lite övertalning insåg han att entrén till Riksten skulle vara en bättre plats. På så sätt blir det en trevligt landmärke för hela området. Gunnar räknar med att de två replikorna, i skala 1:7 kommer att vara på plats innan den 30 september 2020.

Anders och Carl är glada att Riksten snart skall få ett landmärke