Se inlägget om Salems frigörelse och se ljuset i tunneln

2020-11-02

I dessa mörka tider, både bildligt och bokstavligt kan det vara hoppingivande att se inslaget från ABC nyheterna  från 1982, och intervjun med Lennart Kalderén, Salems starke man. Intressant att notera att man från majoriteten sa likadant då som när vi röstade om Tullinge egen Kommun. 

Vi får se till att ändra på majoriteten i Botkyrka (2022), så vi kan ställa krav på en folkomröstning i enbart kommundelen Tullinge. Med tanke på hur (S) har lyckats på lokalt och nationellt plan, finns det absolut möjlighet till skifte av politiken i Botkyrka, och då har vi vår chans. Rimligen, kan man tycka, borde propagandan  från (S) sida, inför den folkomröstningen låta annorlunda, med tanke på hur utvecklingen har gått, men så blir förmodligen inte fallet. Samma skrämselpropaganda som tillämpades 1981 och 2014 får vi nog räkna med.

Se och lyssna på inslaget här: https://www.svt.se/nyheter /lokalt/sodertalje/ur-arkivet-olyckskorpar-kraxade-om-salem-som-egen-kommun-fick-knappast-ratt

 

Paketet med hela namninsamlingen förbereds för överlämnande av Camilla Jägemalm, ordförande, Carl Widercrantz, politisk sekreterare, Elisabet Thorén, ansvarig extern kommunikation, Anders Thorén, gruppledare i kommunfullmäktige.