Val 2018

Storseger för Tullingepartiet – det talande beviset för att Tullingeborna vill ha en egen kommun!

Det rödgröna styret tappar egen majoritet i Botkyrka

Det rödgröna styret har haft en obruten majoritet i Botkyrka under de senaste 24 åren men nu är det brutet.

 47% av väljarna röstade på Tullingepartiet i Tullinge

Tullingepartiet är ett lokalt parti vars huvudfråga är att Tullinge ska bilda en egen kommun.

I den folkomröstning som hölls vid förra valet 2014 sa 2/3 i Tullinge ja till att Tullinge skulle bilda en egen kommun. Trots detta fick Tullingepartiet inte gehör för sin delningsansökan.

Tullingepartiet har dock drivit frågan vidare och har nu i kommunvalet nått hela 47 procent. Det innebär att Tullingepartiet nu i Tullinge är avsevärt större än S, M och SD tillsammans. Sammantaget fick dessa tre partier endast 32 procent. Valresultatet gör också Tullingepartiet till tredje största parti sett till hela Botkyrka.

Tydligare än så här kan det inte bli – Tullingeborna vill ha en egen kommun!

Stark folkvilja för en egen kommun

Att Tullinge ska bilda en egen kommun är en fråga som engagerar Tullingeborna. Med starkt stöd från Tullinges väljare för ser vi nu fram emot den fortsatta hanteringen av frågan Nu är det är dags att genomföra vad folket i Tullinge vill ha och bilda en ny egen kommun!

Vi vill göra det bästa för oss i Tullinge

Medan vi väntar på att bli en egen kommun vill vi göra det bästa för oss i Tullinge för att få vår vardag att fungera och för att vi ska trivas i Tullinge. Några av de frågor vi driver är att vi ska få en bättre pendeltågsstation med två uppgångar, ett ombyggt och mer levande centrum, en simhall i Riksten och mycket mera.

Som framgår av grafiken ovan blev Tullingepartiet det klart största partiet och vi är nu det tredje största partiet i Botkyrka. Trots att vi i princip bara har väljare från Tullinge.

Genom ett valtekniskt samarbete (d.v.s. inga förpliktelser om att ha samma politik etc.) med (M) kommer vi få en hel del förtroendeposter i nämnder, utskott, beredningar och bolag. Bl.a. ett antal 2:e vice ordförandeposter.

För att se mandatfördelning och resultat i hela Botkyrka. Klicka här: Valresultat och mandatfördelning i Botkyrka 2018.


Senaste nytt från Tullingepartiet!

Fler nyheter från Tullingepartiet